Bel ons meteen voor een afspraak.. +31622797727

MS-Project basis

In deze cursus MS-Project voor beginners, maakt u kennis met het planningsprogramma Microsoft Project. In deze MS Project cursus leert u hoe op een eenvoudige manier taken worden geplaatst, tijdseenheden worden vastgelegd en de taken worden gerelateerd. Het resultaat noemt men een balkenplanning oftewel een Gantt diagram. Zo kunt u in MS-Project op een eenvoudige wijze het project monitoren op uw beeldscherm, een projectiescherm of desnoods afgedrukt op A3 of A4 formaat. U maakt zich deze vaardigheid eigen onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer. Als u zelf al tegen problemen bent aangelopen, of bepaalde handelingen efficiënter zou willen uitvoeren, dan kunt u deze vragen ook meenemen naar de MSc Project training om er samen met de trainer naar te kijken en zo de meest efficiënte oplossing te zoeken. De cursus is te volgen in Hoogezand (provincie Groningen), maar ook in Assen.

Onderwerpen

 • Het invoeren van een project start‐ of eindtijd
 • Een planning met behulp van taken opzetten in een Gantt diagram
 • Op verschillende manieren relaties tussen taken leggen (begin na einde)
 • Taken worden op verschillende niveaus, hoofd‐ en subtaken invoeren
 • Taken met verschillende doorlooptijden invoeren
 • Mijlpalen worden vastleggen
 • Er worden vertraging‐ en overlappingstijden besproken
 • Er wordt een projectkalender, een resourcekalender en een taakkalender gemaakt
 • Het bepalen van het kritieke pad wordt uitgelegd
 • De opmaak van een planning wordt besproken
 • Het projectplan wordt afgedrukt

Werkwijze

De cursus MS-Project voor beginners bestaat uit twee hele dagen. Het programma van deze Project cursus bestaat uit de onderwerpen zoals die in de bovenstaande opsomming worden weergegeven. Daarnaast kunnen we tijdens de trainingen ingaan op ‘ad-hoc’ vragen. Alle deelnemers aan de training krijgen een trainingsmap met oefenbestanden. Deze trainingsmap is geschikt als naslagwerk en daarnaast kunnen deelnemers na afloop van de training de trainingsmap zelfstandig doorwerken. De Project training wordt op een klassikale wijze verzorgd door een gespecialiseerde trainer. Tijdens de training wordt ieder specifiek onderwerp telkens afgesloten door het maken van een gerichte oefening. Na het afronden van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van het gevolgde programma. In overleg kan er nog steeds individueel worden getraind, neemt u vooral contact op over de mogelijkheden.

De trainingsprijs voor deze 2-daagse training is € 630,- en dat is inclusief lesmateriaal, lunch, koffie en thee.

Ligging en Locatie

Ons trainingscentrum ligt op een rustig gelegen plaats aan het water bij de jachthaven van Hoogezand, nabij Groningen.

We zijn makkelijk te bereiken via de A7 vanaf Groningen of Winschoten.

 

Info

Bel (06 22797727) of mail info@bbti.nl voor meer info of overleg of kom gerust eens langs aan onze mooie, rustig gelegen locatie aan de Werfkade 10a in Hoogezand.

Prijs

Bekijk onze andere cursussen

Cursus Project gevorderd

Cursus Project expert